Cortana kan testes i flere land

Følger med oppdatering til Windows Phone 8.1.

Cortana kan testes i flere land
Til venstre sees den kinesiske utgaven av Cortana. Øverst til høyre ser man en mappe kalt Photography, hvor flere fotografirelaterte fliser/apper er samlet. Bilde: Microsoft

Den personlige, digitale assistenten som ble introdusert med Windows Phone 8.1, Cortana, vil fra og med neste uke bli tilgjengelig for utviklere som en alfa- eller betautgave i flere land enn tidligere. Dette bekreftet Microsoft i går, sammen med flere andre nyheter til selskapets mobiloperativsystem.

Neste uke skal Microsoft gjøre den første oppdateringen til Windows Phone 8.1 tilgjengelig som en forhåndsvisning for utviklere, og den klart største nyheten er at Cortana nå gjøres tilgjengelig for brukere i Kina, Storbritannia, Canada, India og Australia.

Spesielt den kinesiske utgaven er interessant, for selv om den ifølge Microsofts Joe Belfiore skal fungere på samme måte som den amerikanske utgaven, så er kinesisk (mandarin) temmelig forskjellig fra engelsk. I tillegg skal den kinesiske varianten av Cortana ha en hel del funksjonalitet spesielt tilpasset det kinesiske markedet, inkludert informasjon om luftkvalitet sammen med værmeldingen.

Men også Cortana i andre land skal leveres med ny og/eller lokal funksjonalitet.

En annen vesentlig nyhet er muligheten til å putte de flisene i mapper. Mappene kan gis navn og vil på hjemmeskjermen stadig vise oppdateringer som de underliggende flisene normalt vil presentere.

Apps Corner kan sees på som en spesiell startskjerm hvor brukeren kan spesifisere hvilke apper som vises i en spesiell «sandkasse-modus» som begrenser hvilke apper som kan brukes. Denne funksjonaliteten er først og fremst ment for bedrifter. Det skal også være mulig å bruke Apps Corner til å sørge for at en spesifikk applikasjon åpnes så snart mobilen startes opp.

Det loves også blant annet forbedringer knyttet til VPN, Store-flisen og SMS-administrasjonen.

    Les også: