RESULTATERFINANS

CoShopper fortsatt interessert i LetsBuyIt

Den norske samhandelskjøper CoShopper er fortsatt interessert i å overta den skadeskutte konkurrenten LetsBuyIt.

Helge Lunde
25. jan. 2001 - 17:36

LetsBuyIt.com meldte i morgentimene i dag at de hadde stablet på beina en garanti på 4 millioner Euro, som var avkrevd dem for å unngå at selskapet ble slått konkurs. Selskapet hadde to ganger tidligere forsøkt å fremskaffe en slik garanti uten hell.

Med den nye garantien flyter fortsatt LetsBuyIt-skuta, iallefall frem til 31. januar da beskyttelsen for insolvens, som man fikk invilget i fjor, går ut.
CoShopper AS har i lengre tid vært trukket frem som en mulig kjøper av LetsBuyIt, og selskapet innrømmer å ha siklet etter havaristens kundebase. Denne interesse erkjenner adm.dir Frode Lervik i CoShopper at man opprettholder selv etter dagens nyheter.


Lervik uttaler de har vært i konkrete samtaler med LetsbuyIt om kjøp av kundebasen, men legger til:

- Som vi har sagt tidligere, synker verdien av LetsBuyIt sin kundebase for hver dag som går, så vi håper å ha en klarhet i situasjonen så raskt som mulig. For oss er verdien forskjellig enn for andre, siden vi alt har den tekniske plattformen og logistikken på plass. Vi er ute etter kundebasen og trafikken,
sier Lervik ifølge Reuters.

Lervik legger til at de har estimert verdien av kundebasen til LetsBuyIt opp til 5 millioner dollar (45 millioner norske kroner). Deres egne erfaringer tilsier at hver enkelt kunde er verdt fra 0 til 450 kroner, og LetsBuyIt antas å ha ca 100.000 av dem. Selv hevder CoShopper å ha 250.000 kunder og en månedlig omsetning på 3,5 millioner kroner.

Lervik vil ikke ut med når CoShopper kan komme med ytterligere informasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.