RESULTATERFINANS

CoShopper: - Myndigheter bør bruke krefter på viktigere saker

Regionsjef i CoShopper Nicolai Prydz mener Forbrukerombudet burde bruke ressursene sine på andre ting enn å si at selskapet bryter loven. Det er uansett klart at Markedsrådet ikke finner "Tips en venn"-funksjonen ulovlig.

Frode Eriksen
6. apr. 2001 - 15:57

Regionssjef i Skandinavia, Nicolai Prydz, sier til digitoday.no at selskapet lenge har forsøkt å forklare denne saken for Forbrukerombudet og konstaterer i dag at selskapet vant over Markedsrådet.

Det var Forbrukerombudet, Barne- og familiedepartementets forlengede arm i markedsføringssaker, som klaget saken inn for Markedsrådet, som fredag kom med sitt vedtak i saken

Men dette får også konsekvenser for andre i bransjen, hevder han, og viser til at det er mange nettsteder med lignende "Tips en venn"-funksjoner. - Dette får derfor også konsekvenser for andre, sier han.

- Om slike funksjoner skulle bli forbudt i Norge, men tillatt i andre land, ville dette bidra til en sterk konkurransevridning.

- Det viktigste med denne saken er at den bør være et tankekors for Forbrukerombudet. De burde heller bidra til at det blir etablert lover og regler som gjør det lettere å drive næringsvirksomhet innenfor den nye økonomien.

Forbrukerombudet stevnet CoShopper for Markedsrådet i fjor for brudd på eForum og eNemnden støttet CoShoppers syn i denne saken, som har tatt vel ett år.

Prosessen har kostet CoShopper både tid og penger, men Prydz vil ikke si om selskapet nå vil kreve å få tilbake noe.

- Men det er harde tider om dagen, og vi skulle gjerne bruke vår oppmerksomhet på noe annet enn denne saken, sier han.

- Nå skal advokaten vår gå igjennom saken. I første omgang skal vi ta påske og være kjempefornøyde med dette forventede vedtaket.

Saken er så fersk at Forbrukerombudet ikke har fått vedtaket selv. Derfor har ombudet heller ingen kommentar til vedtaket i skrivende stund.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.