BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cracker dirket Microsofts "sikre" musikkformat

Som mange spådde, tok det ikke lang tid å dirke opp Microsoft nye låsesystem for Internettmusikk.

Einar Ryvarden
19. aug. 1999 - 15:57

Alt kan hackes, gitt tid og ressurser, heter det seg i hacker/cracker-kretser. Som mange spådde gikk det da heller ikke lang tid før noen dirket opp låsen på Microsoft nye lydformat, Windows Media Audio.

Formatet ble lansert i forrige uke som et av alternativene til MP3-formatet. På grunn av økende piratkopierings-problemer med musikk over Internett, har den amerikanske platebransjen ønsket seg et filformat og et system som skulle forhindre kopiering og regulere antall avspillinger. (Se saker under)

Men det har tidligere vist seg å være vanskelig å lage effektive kopibeskyttelser uten at løsningen inneholder en fysisk komponent. En cracker har da også allerede lansert et program som låser opp restriksjonene i Windows Media Audio-filer, skriver nyhetstjenesten Wired.

Wired har testet programmet på en musikkfil tjenesten har kjøpt og bekrefter at programmet fungerer som lovet. Nyhetstjenesten forteller at programmet, som har den megetsigende tittelen "unfuck.exe", fungere på samme måte som andre crackerprogrammer. Ved å snappe opp lyden som er på vei ut til høyttalerene, kan programmet lagre lyden i en ny fil uten restriksjoner.

Både Microsoft og Reciprocal, selskapet de har kjøpt kopibeskyttelsen-teknikken fra, sier til Wired at de ventet at slike programmer ville dukke opp.

Da digi.no søkte med Fasts FTP-søk, fant vi ikke cracker-programmet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.