JUSS OG SAMFUNN

Cracker-naboen fra helvete

Dømt til 18 års fengsel for bisarr terrorisering av omgivelsene.

13. juli 2011 - 11:38

En tidligere ustraffet IT-tekniker ble tirsdag dømt til 18 års fengsel i den amerikanske delstaten Minnesota.

Barry Ardolf (46) terroriserte naboene sine ved å bryte seg inn på deres trådløse nettverk. Deretter misbrukte han nettilgangen ved å laste opp barneporno på nettjenester, bedrive grov sex-sjikane og sende trusler til politikere, deriblant visepresident Joe Biden.

Han opprettet også falske e-postkontoer og profiler i sosiale nettjenester i ofrenes navn. Det hele skal ha vært en hevnaksjon.

Motivet var å ta igjen med naboer, som tidligere hadde anmeldt ham for å ha kysset deres fire år gamle sønn, ifølge Wired.

Det fremgår av rettsdokumentene (pdf) at Ardolf brøt seg inn på naboens WEP-krypterte hjemmeruter ved hjelp av programvaren «aircrack».

Etter først å ha brukt tid på å skille ut offerets nettverk fra andre i nabolaget, skal han ha brukt minst to uker på å knekke koden.

De samme rettsdokumentene betegner Barry Ardolf som en farlig mann:

«Da han ble sint på naboene sine, satte han i gang en bisarr og overlagt terrorisering av dem. Ikke åpenlyst, men ved å bruke hackerkunnskapene sine i det skjulte», skriver aktoren i saken.

Slik ble han tatt

I april 2009 møtte Secret Service-agenter opp på arbeidsplassen til en av ofrene hans, naboen Matt Kostolnik. Årsaken var at ekteparet Kostolniks navn og nettforbindelse var brukt til å sende drapstrusler mot visepresidenten.

Ved nærmere etterforskning av ekteparets ruter avdekket FBI spor som ledet dem til Ardolfs navn og hans bredbåndsforbindelse.

Da politiet for to år siden ransaket hjemmet hans, fant de både bøker om cracking, detaljerte notater om innbruddet i naboens nettverk og kopier av falske e-postmeldinger han hadde sendt i deres navn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.