BEDRIFTSTEKNOLOGI

Creative lanserer MP3-spiller

Diamond har solgt 100.000 av sin Rio lommemaskin for avspilling av MP3-filer, noe som har fått konkurrentene til å våkne. Nå kommer den store kortprodusenten Creative med en kopi av Rio.

Einar Ryvarden
9. apr. 1999 - 14:30

Salget av Rio, Diamonds "walkman" for MP3-musikkfiler, går strykende - selskapet har til nå solgt 100.000 stykker. Dette har fått i gang hjulene hos konkurrentene - tidligere i uken ble det kjent at Sony planlegger en walkman som lagrer musikk i digtalt format (se tidligere sak i høyre marg).

Men Sony planlegger å bruke et kopibeskyttet format, planlegger Creative i likhet med Diamond å bruke MP3, et format som brukes mest til å distribuere piratkopiert musikk. Creative eide en stund markedet for lydkort, men har i de senere med vekslende hell laget grafikkort.

Creative skal vise sin nye MP3-spiller på Internet World neste uke, skriver den amerikansk nyhetstjenesten CNET. Nomad, som Creative har kalt sin spiller, fremstår som en kopi av Diamonds spiller. Meningen er at du skal kopiere filer fra Internett og laste dem over på spilleren med en kabel. Som Rio kan Nomad lagre en time med musikk og vil koste under 200 dollar. Rio selges i dag i USA for 200 dollar (1550 kroner) mens den her i Norge er noe dyrere.

En økende vekst i bruken av MP3 kan styrke det norske teknologiselskapet Fast Search & Transfer, som sammen med Lycos driver en søkemotor for MP3-filer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.