Creuna permitterer ti ansatte

Offensive Creuna har ikke bruk for alle IT- og internettkonsulentene som de sanker sammen i sitt nordiske innkjøpsraid. Likevel snuser selskapet stadig på nye oppkjøpskandidater.

Offensive Creuna har ikke bruk for alle IT- og internettkonsulentene som de sanker sammen i sitt nordiske innkjøpsraid. Likevel snuser selskapet stadig på nye oppkjøpskandidater.

Svein Stavelin er sjef i det relativt nystartede konsulentselskapet Creuna, som blant annet består av gamle ansatte i Adcore i Danmark og Norge, og nå sist Razorfish både i Sverige og Norge.

Nå er det den norske avdelingen av Icon Medialab Stavelin snuser på, uten at han sier konkret at de er i forhandlinger. Det var i forrige uke Alexander Arnesen og resten av Icon-gjengen i Norge fikk beskjeden om at de ikke var endel av fremtidsplanene til det fusjonerte Icon Medialab AB og hollandske Lost Boys.


- Vår strategi er nettopp å prøve å snuse på det meste vi kommer over. I utgangspunktet er Icon selvfølgelig interessant, siden de har et selskap som ikke er veldig forskjellig fra det som har vært kjernevirksomheten i Adcore og Razorfish. Icon har flinke medarbeidere i organisasjonen, sier Stavelin til digi.no.

Likevel får ikke alle de ansatte i de fusjonerte selskapene være med videre. I utgangspunktet skulle Creuna være 210 ansatte etter den siste tids fusjoner, men nå er ti blitt permittert. Og, ifølge Stavelin, dreier det seg ikke om folk i overlappende funksjoner.

- Vi gjør til enhver tid kostnadstilpasninger i forhold til prosjektmengden vi har. Derfor foretok vi nylig noen permitteringer, men det dreier seg ikke om overlappende funksjoner, sier han og innrømmer også at de ansatte har måttet gå ned i lønn.

- Vi reduserte lønnsnivået med fem prosent fredag i forrige uke. Dessuten fikk ti stykker permisjonsvarsel. Vi håper at i utløpet av den 14-dagers varselsperioden vil vi ha redusert det antallet, sier Stavelin.
Til toppen