BEDRIFTSTEKNOLOGI

CRI fusjonerer med Prima Data

Computer Resources International (CRI) fusjonerer med Prima Data. Med en samlet omsetning på 150 millioner kroner årlig blir selskapet en vesentlig forhandler i det norske og svenske datamarkedet.

Jens Kanden
20. mars 1997 - 18:00

Computer Resources International (CRI) og Prima Data slår seg sammen med regnskapsmessig virkning fra 01.01.97. CRI har vært en tradisjonell dataforhandler som selger maskin- og programvare i volum, mens Prima har vært store som forhandler av adb- og nettverksløsninger. Det samlede selskapet, som får navnet Computer Resource International, vil få en omsetning på 150 millioner kroner og bli en betydlig dataforhandler innen sine nisjer.

- Vi vil profilere oss som en systemintegrator og dra ut fordelene ved å samordne volumbiten fra CRI med kompetansebiten fra Prima, forteller Odd Nymark, konsernsjef i det nyfusjonerte selskapet og tidligere sjef i Prima Data.

- Du ser foran deg et nytt Merkantildata, fortsetter en optimistisk Nymark. Vi vil beholde to kontorer, ett i Bærum og ett i Oslo, og det vil nok ta frem til sommeren før alle brikkene er på plass.

Lukter det børs?

- Det har vært diskutert uten at jeg kan si noe svar om eller når det vil skje. Først må vi få tatt ut gevinstene ved å samkjøre administrasjon og markedsføring, avslutter den nyutnevnte konsernsjefen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.