RESULTATERFINANS

CSC håper på salg av EDB Business Partner

CSC Norge-sjef Per Kristian Nauste tror Telenor vil selge EDB Business Partner og melder sin interesse.

27. apr. 2004 - 09:58

IT-kjempen CSC, som har 90 000 ansatte over hele verden, er et av flere selskaper som ønsker å bli større i Norden. Men vanlig vekst går for tregt - både CSC, HP, WM-data og TietoEnator har alle sagt at de ønsker å kjøpe seg større.

Etter oppkjøpet av IT-avdelingen til SAS i fjor ble CSC ledende innen tjenesteutsetting (outsourcing) i Danmark. Nå ønsker selskapet å gjøre inngrep også i resten av det nordiske markedet.

- Vi har som mål å bli ledende i Norden. Vi er klart størst på outsourcing i Danmark, og ser ingen grunn til at vi ikke skal bli det i Norge og Sverige også, sier CSC-sjef Per Kristian Nauste til digi.no

CSC har tatt sine posisjoner først og fremst gjennom oppkjøp og store outsourcingsavtaler.

- Det er i første rekke de største selskapene som har et globalt nedslagsfelt vi er mest interessert i - selskaper som Statoil, Hydro og Telenor, forteller CSC-sjefen.

Men for å ta et skikkelig jafs bør CSC kjøpe opp en stor konkurrent, og det finnes ikke alt for mange muligheter. Spekulasjonene om at Telenor skal selge sin majoritetsandel i EDB Business Partner har lenge gått i IT-bransjen og finansmiljøet.

På direkte spørsmål fra digi.no bekrefter Nauste at CSC er interessert i EDB Business Partner.

- Ja, det er et mulig case. Det er flere veier frem til målet, sier Nauste.

Et kjøp av EDB vil dog kreve store muskler - selskapet har, blant annet etter den store avtalen man fikk med Telenor nylig, en børsverdi på 4,3 milliarder kroner.

Har CSC Norge har fullmakter fra hovedkontoret om å gjennomføre oppkjøp i Norge?

- Ja, det har vi. Det er et selskap med store ressurser. Men hvert oppkjøp blir vurdert av ledelsen sentralt, sier han.

    Les også:

IT-Analytiker Espen Torgersen i Handelsbanken mener det er sannsynlig at Telenor kommer til å selge EDB innen relativt kort tid. Årsaken er at EDB ikke er definert som kjerneselskap i Telenors strategi.

- Jeg ser ingen grunn til at Telenor ikke skal selge seg ut av EDB i løpet av de neste seks til tolv månedene. Når EDB ikke lenger er definert som kjernevirksomhet, så er det sannsynlig at Telenor kommer til å selge seg ut. Det har de gjort i andre selskaper, som isolert sett har vært interessante.

Han peker på at den nye outsourcings-avtalen mellom Telenor og EDB har vært veldig gunstig for EDB. Det styrker muligheten for at Telenor selger EDB, mener Torgersen.

- Jeg synes avtalen er forholdsvis gunstig for EDB, og når du vet at Telenor eier over halvparten av selskapet, så gir det et signal om at Telenor er en aksjonærvennlig eier som også er opptatt av verdiutviklingen til investeringene sine, sier han.

Reidar Gjærum, informasjonsdirektør i EDB Business Partner er kort i sine kommentarer til utspillet fra CSC og Torgersens spådommer.

- Vi kommenterer av prinisipp ikke rykter og spekulasjoner av denne typen, sier Gjærum til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.