CSC kapret SAS-avtalen

SAS selger IT-virksomheten Scandinavian IT Group med 1200 ansatte til amerikanske CSC.

SAS selger IT-virksomheten Scandinavian IT Group med 1200 ansatte til amerikanske CSC.

SAS selger IT-virksomheten Scandinavian IT Group med 1200 ansatte til amerikanske Computer Sciences Corporation (CSC). Samtidig med salget tegner SAS en femårsavtale om kjøp av IT-tjenester fra CSC og Scandinavian IT Group.

CSC estimerer verdien av kontrakten, som går over fem år med en opsjon på to år og to ytterligere opsjoner på ett år, til omkring 10 milliader kroner (USD 1,5 mrd) dersom alle opsjoner benyttes.

Avtalen gir en positiv kontanteffekt for SAS på rundt 800 millioner svenske kroner, inkludert det første kontraktsåret. Den totale verdien av avtalen for SAS er rundt 2 milliarder kroner, noe som omfatter både salgssummen og reduserte IT-kostnader de neste fem årene.

Scandinavian IT Group har rundt 1200 ansatte, og driver tjenester innen booking, reservasjon, selvbetjening, ressursoptimalisering og flyplassadministrasjon, blant annet.

- Denne avtalen styrker CSCs posisjon i Europa og Norden. CSC ser frem til å bistå med sin betydelige erfaring og internasjonale praksis for å bidra til de finansielle og operasjonelle resultatene til SAS gruppen, skriver CSCs nordiske toppsjef Pete George.

Til toppen