CSC lover aggressiv kamp mot EDB

Ny norsk CSC-sjef får friere tøyler til å utfordre EDB.

CSC lover aggressiv kamp mot EDB

Ny norsk CSC-sjef får friere tøyler til å utfordre EDB.

Den amerikanske IT-giganten er mye større enn norske EDB, men har foreløpig ikke hentet ut potensialet i det norske eller det nordiske markedet. Det tar de nå organisatoriske grep for å gjøre noe med, ifølge Finansavisen.

Selskapet har tidligere rettet seg mot en liste over de med lukrative europeiske kontraktene, noe som gjør at «små» nordiske kontrakter har kommet langt ned på prioriteringslisten.

Nå har CSC Norden fått ny sjef. Han heter Gisle Eckhoff, og han får nå større muligheter enn sin forgjenger Per Christian Nauste, til å bestemme hva slags kontrakter CSC skal kjempe om.

Fra sentralt internasjonalt hold har CSC-toppledelsen satt som mål om at selskapet skal vokse med hele 20 prosent hver år. Halvparten skal være organisk vekst, mens resten skal komme gjennom oppkjøp.

Eckhoff mener det er relalistisk med en vekst på 10 prosent i Norge.

- Vi er godt posisjonert til å etablere oss i en mer aggressiv posisjon, sier Eckhoff til Finansavisen.

For å klare det må de ta markedsandeler fra EDB.

- Det er på tide at det kommer en seriøs utfordrer til EDB på banksektoren - Det er på tide at det kommer en seriøs utfordrer til EDB på banksektoren, sier Eckhoff.

I Norge satser CSC på markedene innen bank, forsikring og helse. Selskapet omsatte for litt under 600 millioner kroner i Norge i regnskapsåret 2006/2007.

Til toppen