CSC skal ansette igjen etter store kutt

CSC skal ansette igjen etter store kutt

Etter kraftige nedskjæringer er konsulentselskapet CSC klar til for å ansette på nytt.

IT-giganten CSC offentliggjorde i sommer en plan der konsernet i alt vil fjerne 6450 arbeidsplasser på verdensbasis i løpet av 2006 og 2007.

Det er USA og andre europeiske land som vil bli hardest rammet, og i Norden er det Danmark som må blø mest.

CSC Danmark skulle si opp 130 ansatte i en nedskjæringsrunde, mens bare 12 måtte gå i Norge, uttalte Norges-sjef Per Kristian Nauste.

Men nokså oppsiktvekkende opplyser konsulentselskapet nå i en pressemelding at CSC starter denne uken en storstilt rekrutteringsrunde i Norge, Sverige og Danmark.

De helt store driftsavtalene har uteblitt det siste året. Nå etterspør kunder systemintegrasjon, utvikling og arkitekturprosjekter, som skaper et behov for om lag hundre nye IT-hoder, sier markedsdirektør Kim Mugaas i CSC til digi.no.

På den annen side har enkle tjenester blitt satt ut til lavkostland, og det er grunnen til at konsernet også har måtte fjerne flere tusen arbeidsplasser i Europa.

- Avgangen i Norge har vært helt udramatisk, og basert på frivillig avgang, sier Mugaas.

Han antyder behov for et titalls nye stillinger i Norge med kompetanse på SAP-prosjekter, IT-arkitektur og utvikling innen .Net og Java.

CSC Norge har vunnet flere oppdrag innen finans- og forsikring, og trenger både forretningsanalytikere og systemutviklere.

CSC med 500 ansatte i Norge har avdelingskontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, og det er i hovedsak til Trondheim-kontoret de nye stillingene skal besettes.

Administrerende direktør Per Kristian Nauste i CSC Norge (f.v, og Pete George, Nordensjef) mener selskapet står overfor en tredje store outsourcingsbølge, «Dynamic Sourcing» som handler om å skape enda mer merverdi for kunden.

Til toppen