BEDRIFTSTEKNOLOGI

CSC vil ta all outsourcing i Norden

Det amerikanske storkonsernet Computer Sciences Corporation (CSC) samarbeider den danske stat om CSC Scandinavia som skal erobre hele det nordiske markedet for outsourcing, skriver ComputerWorld Danmark.

Eirik Rossen
19. sep. 1997 - 14:56

CSC står klar til å satse mellom en halv og en hel milliarder kroner for å nå dette målet, og er beredt til å vinne markedsandeler gjennom oppkjøp.

CSCer selskapet som i sin tid ville kjøpe Fellesdata etter å ha overtatt den danske Datacentralen A/S. CSC trakk seg, etter sigende fordi prisen var for høy. Men Datacentralen A/S lot seg kjøpe og skiftet navn til CSC Datacentralen A/S.

Nå varsler amerikanerne en storstilt satsing for å erobre det norske markedet for outsourcing. 1. oktober oppstår selskapet CSC Scandinavia, eiet 75 prosent av CSC, og 25 prosent av den danske stat. Det legges opp til datterselskaper av CSC Scandinavia i de ulike landene.

I Danmark er løsningen enkel: 1. ooktober endrer CSC Datacentralen navn til CSC Danmark. En CSC Sverige er allerede på plass, ved at CSCs nåværende datter overføres til CSC Scandinavia.

I Norge er situasjonen uklar. Det Oslo-baserte selskapet CSC Financial Services er ifølge danske ComputerWorld ikke en del av CSC Scandinavia-systemet, og det har ikke vært mulig å finne noen der som kjenner til planene.

Avisa skriver at målet for fremstøtet i Skandinavia er en fordobling av omsetningen til minst to milliarder kroner på tre år. Om ti år skal omsetningen vokse til det seksdobbelte av dagens nivå, en oppkjøp av virksomheter og nye outsourcing-kontrakter til både privat og offentlig virksomhet. CSC søker først og fremst å oppnå tyngde i privat sektor, heter det.

CSC driver med konsulentvirksomhet, systemintegrasjon og outsourcing. Selskapet har 44.000 ansatte spredd på 600 kontorer, hovedsakelig i USA, Europa og Australia. Omsetningen for året fram til 27. juni 1997 var 5,8 milliarder dollar, 17 prosent mer enn året før. Virksomheten i Europa sto for en omsetning på 1,6 milliarder dollar. Fordelt på forretningsområder sto konsulentvirksomhet for 2,3 milliarder dollar, systemintegrasjon for 1,25 milliarder, og outsourcing for 2,3 milliarder dollar i omsetning. Selskapets sterke forankring i offentlig virksomhet gjenspeiles av at tallet på ansatte ved ulike kontorer rundt USAs hovedstad - hovedkontoret er i California - er på 7500. Selskapet overtok Continuum Company i august 1996 (den norske filialen kom inn den veien) og konsulentselskapet Pinnacle Group i våres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.