DIGI.NO

Ctr-alt-del politianmeldt

FOR 15 ÅR SIDEN: DVD blir utsatt, mer datainnbrudd og statsstøtte til nettdebatter.

Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden.
Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden. Bilde: Per Ervland
25. nov. 2011 - 12:07

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

Ctr-Alt-Del politianmeldt
Domenepiratene i svenske Control Alt Delete er anmeldt til politiet av en av bedriftene de har registrert navnet til. Samtidig har selskapet gjort sitt første salg av en .com-adresse og leter nå etter en kjøper - gjerne norsk - til www.godjul.com ...

DVD-lansering utsatt
Toshiba utsetter lanseringen av sin DVD-spilleren i Japan til tidlig neste år.

Kraftig økning i datainnbrudd
I en fersk undersøkelse sendt til 1000 bedrifter i USA, viste det seg at av de 205 bedriftene som responderte var nesten halvparten blitt utsatt for utvendig hacking det siste året. Nå frykter norske eksperter at forholdene kan være like kritiske i Norge.

– Staten må støtte det offentlige nettet
– Offentlige midler bør brukes for å etablere brede fora for debatt på Internett. Det trengs flere ikke-kommersielle nettsteder med bred appell i demokratiets og folkeopplysningens tjeneste, sier Venstres leder Lars Sponheim.

Telenor slår av 1,1 milliard
I dag presenterte Telenor neste års priser på innen og utenlandstelefoni. Statsaksjeselskapet slår av prisene med 1,1 milliard kroner med utgangspunkt i dagens trafikk. Halvparten kommer ikke overraskende i mobilmarkedet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.