JUSS OG SAMFUNN

Cuba går over til Linux

Cuba vil implementere en gradvis overgang fra Windows til Linux i alle offentlige organer.

19. mai 2005 - 15:24

Ifølge en artikkel i magasinet Juventud rebelde (se Impulsará nuestro país sistema operativo Linux) vil Cuba implementere en gradvis overgang fra Windows til Linux i alle offentlige organer. Det skal også tas i bruk applikasjoner i åpenkildekode.

Målet er å «eliminere den nærmest eksklusive tilstedeværelsen til Windows i maskinene».

Denne vendingen i den kubanske statens IT-politikk ble kunngjort av Roberto del Puerto, sjef for Oficina para la Informatización de la Sociedad (Kontoret for IT i samfunnet), under et offentlig foredrag på en konferanse for fri programvare.

Artikkelen opplyser at det er over 1500 Linux-brukere på Cuba, samt mange utviklere, hvorav flere har gått sammen om en egen Linux-distribusjon med tilpassede applikasjoner, som også ble presentert på konferansen.

Overgangen til Linux skjer etter en plan utarbeidet av Puertos organ, med organisatoriske, tekniske og juridiske disposisjoner for å sikre en fullstendig, men gradvis overgang.

For å overvåke iverksettelsen av planen er det opprettet en egen gruppe med representanter fra flere departementer, andre offentlige organer, samt Cubas IT-universitet med mer enn 6000 studenter. Det er opprettet et eget fakultet ved IT-universitetet for å utvikle programvare basert på Linux.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.