KORTNYTT

Cubansk blogger fikk journalistpris

Den cubanske bloggeren Yoani Sanchez ble fredag belønnet med en spansk journalistpris.

7. apr. 2008 - 07:30

Havana (NTB-Reuters); Den cubanske bloggeren Yoani Sanchez ble fredag belønnet med en av Spanias gjeveste journalistpriser.

Den 32 år gamle filologen får prisen for sine levende skildringer av dagliglivet på Cuba, en av verdens få gjenværende kommuniststater.

Ortega og Gasset-prisen deles ut av den spanske storavisa El Pais, som i sin begrunnelse berømmer Yoani Sanchez for de skarpsindige kommentarene hun deler med andre på bloggen Generacion Y.

Bloggen er både på spansk, engelsk og tysk, og den hadde i februar 1,2 millioner besøkende. Den blir neppe mindre populær med omtalen som nå blir Sanchez til del.

– Dette er en stor oppmuntring for cubanske bloggere som fortsatt er helt på fødestadiet, forteller 32-åringen på telefon fra sitt hjem i Havana.

– Det er en anerkjennelse av at cubanske blogger kan være en parallell kilde til informasjon, refleksjon og meninger, uavhengig av de offisielle cubanske mediene, sier Sanchez.

Bloggen startet hun for å få utløp for frustrasjon, og hun har ikke vært redd for å kritisere landets makthavere, blant dem Cubas nye president Raul Castro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.