Cyanogen-sjef avviser påstander om OS-skroting

Fortsetter satsingen på åpen Android.

Smartmobilen Wileyfox Spark er basert på Cyanogen OS
Smartmobilen Wileyfox Spark er basert på Cyanogen OS Bilde: Cyanogen
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juli 2016 - 13:35

Toppsjefen i Cyanogen, Kirt McMaster, kom i går omsider med en kommentar til forrige ukes påstander om at selskapet skal gå vekk fra å satsingen på å tilby det Android-baserte mobiloperativsystemet Cyanogen OS som en forhåndsinstallert plattform på nye smartmobiler, for i stedet satse på mobilapper.

I flere av presseartiklene om denne strategiendringen, ble det oppgitt at McMaster takket nei til å kommentere saken. 

Ifølge VentureBeat kom McMaster i går med en twittermelding hvor han skriver at Cyanogen ikke kommer til å snu skuta for å satse på apper.

 

I en twittermelding som ble publisert i helgen, skal McMaster derimot ha bekreftet at selskaper har måttet si opp flere dyktige medarbeidere. Men han oppgir ikke noe antall.

iPhone

Det går ikke fram av tvitringen som er gjengitt over, men i enkelte visninger er det tydelig at meldingen har blitt skrevet på en iPhone. Siden McMaster leder et selskap som tilbyr en helt annen smartmobilplattform, er det ikke så overraskende at enkelte har stilt spørsmål ved dette.

I twittertråden blir McMaster konfrontert med dette og spurt om det finnes en fungerende versjon av Cyanogen OS for iPhone.

McMaster var sporty nok til å svare: «secret iOS CM. keep quiet. Running alpha.»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.