Cybercoins

Cybercash Inc - foregangsbedriften innen elektroniske kontanter - lanserte mandag Cybercoins, elektroniske vekslepenger for småbetaling på Internett. Hvor bliver K-cash eller NOR-kontanter?

Cybercash Inc - foregangsbedriften innen elektroniske kontanter - lanserte mandag Cybercoins, elektroniske vekslepenger for småbetaling på Internett. Hvor bliver K-cash eller NOR-kontanter?

Cybercash Inc lanserte i 1995 Cybercash, elektroniske kontanter for betaling over Internett. Mandag 30. september lanserte selskapet Cybercoins, vekslepenger for Internett. Nå kan amerikanske kunder på en hensiktsmessige måte betale småtransaksjoner fra et par kroner til sekstifem kroner ($0,25 - $10) på Internett.

Betalingsformen åpner for endel spennende betalingsformer som betaling av småbeløp pr. side eller pr. besøk eller pr. minutt ved besøk hos innholdsleverandører. Mange undersøkelser viser at flertallet av forbrukere ikke ønsker å abonnere på nyheter og aviser elektronisk. Derimot er det meget mulig at forbrukere kan fristes til å betale en krone eller to for å lese en avis eller besøke et spennende nettsted. Det er ikke umulig at endel kunder vil være villig til å betale litt pr. besøk for å lese VG, Dagbladet eller Aftenposten for eksempel, så snart de elektroniske versjonene er like gode eller bedre enn papirutgavene. Kundene får tilgang til ønsket innhold umiddelbart og kostnaden er ikke større enn at det åpner for impulskjøp. Salg av innhold med Cybercoins som betalingsform er den elektroinske utgaven av løssalg av aviser og blader. Endelig har man fått en betalingsform som står i stil til mediet.

Cybercash samarbeider med flere amerikanske banker om Cybercoins-løsningen. Med bankstøtte, sterk (RSA) kryptering og føderal bankforsikring (FDIC - Federal Deposit Insurance Corporation) skulle løsningen ivareta forbrukernes sikkerhetsbehov.

Norske banker, med Landsbanken i spissen, er såvidt igang med bankbetaling over Internett. Disse løsningene dreier seg foreløpig om girobetaling og enkel kontomanipulasjon og bygger på tradisjonelle paradigmer for betaling. Jeg etterlyser moderne, elektroniske betalingsformer som utnytter og er tilpasset moderne teknologi både teknisk og kommersielt. I Norge har vi et moderne bankvesen og en homogen, sofistikert forbrukermasse. Det burde være mulig å lage norske betalingstjenester for Internett like raskt og godt som amerikanerne. Hvis ikke bankene tar utfordringen, hva med resten av næringslivet? digi:data etterlyser herved Kyber-kontanter og Kyber-veksel fra Kyber-Kontant AS.

Til toppen