Cyberwatcher lanserer sammen med Microsoft

Mens du skriver, søker Cyberwatcher 3.0 etter lignende filer på nettet og på bedriftens server. Nå får det norske selskapet trolig markedsføringshjelp fra Microsoft.

Det norske Internett-selskapet Cyberwatcher er i ferd med å lansere et nytt, smart system som skal hjelpe ansatte i bedrifter å overvåke både Internett og bedriftens egne databaser og dokumentsamlinger. Systemet finner nyheter og lignede dokumenter - mens du skriver i Office XP.

Det var dette systemet som imponerte Microsoft såpass at Cyberwatcher ble løftet frem under Microsofts årlige utviklerkonferanse i Atlanta i sommer. Les: Norsk nettagent med i Microsoft-lansering

Cyberwatcher begynte med å lage en agent som du kunne overvåke Internett-sider med, og få varsling om endringer. Men salget til Internett-portaler har gått tregt, og selskapet har vendt seg stadig mer mot bedriftsmarkedet. Les: Lar ansatte overvåke konkurrenter

Selskapet har derfor utviklet et system som lar bedrifter overvåke Internett og samle nyheter fra konkurrenter, presseklipp og andre nyheter som samles i en oppstartside for de ansatte. Dette produktet er nå videreutviklet, for i Office XP har man et system som kalles smarttags.

- Vårt system kopierer inn alle nettsider bedriften vil overvåke sammen med alle interne dokumenter i en database. Gjennom en indekseringsprosess finner systemet ordene som er unike i hvert dokument eller nettside. Denne listen kan du bruke som smarttags, noe som gjør at de ansatte får opp lister over relevante dokumenter og nyheter - i det de har skrevet inn ett av smarttag-ordene, forteller Harald Jellum, teknisk sjef i Cyberwatcher, til digitoday.no. På denne måten kan en leder sikre seg at ansatte holder seg oppdatert om hva konkurrenter og andre ansatte gjør.

Men Jellum mener at den kanskje største nyheten er at systemet analyserer hele dokumentet og finner beslektede og lignende dokumenter. Meningen er at ansatte skal få vite om dokumenter som kan brukes som grunnlag.

- Problemene er ofte ikke å samle inn og lagre informasjon, men å få brukere til å lete og bruke den. Det er for tungtvindt å lete i mapper på serveren, og vanlige søkemotorer gir ofte alt for mange og for dårlige treff. Her får brukerne servert alt automatisk. Dette øker gjenbruk og utnytting av tidligere arbeid, mener Jellum.

Systemet krever bruk av Microsoft SQL og Office XP. Bedriftene trenger ikke å sanke inn innholdet de vil ha fra Internett - det gjør Cyberwatcher. Systemet koster mellom 1500-2500 kroner i året pr. bruker, men gir da fri bruk uten volumbegrensninger.

For Microsoft er det nye Cyberwatcher-systemet et hyggelig salgsargument, noe som åpner muligheter for hjelp fra programvaregiganten.

- Vi diskuterer et salgssamarbeid med Microsoft, blant annet i form av litt informasjon på Microsofts hovedside for Office XP, forteller Jellum.

Systemet er i dag installert hos flere pilotkunder og vil settes i vanlig salg i løpet av august, lover Jellum.

Til toppen