Cyrix lager for få MMX-prosessorer

Ifølge Newbytes kjemper Cyrix nå for å holde tritt med etterspørselen på sine MMX-prosessorer.

Ifølge Newbytes kjemper Cyrix nå for å holde tritt med etterspørselen på sine MMX-prosessorer.

I forrige kvartal tapte Cyrix Penger. Nå kjemper selskapet med å forsyne markedet med nok av selskapets nye, kraftigere MMX-prosessorer.

Ifølge Newsbytes er leveringstiden på PC-er som bruker den nye 6x86MX-brikken fra endel amerikanske PC-produsenter oppe i seks til åtte uker.

-Ventingen på brikkene er frustrerende, men velkjent for industrien, sier Bill Bisignano, president for Cybermax, en amerikansk produsent av PC-er, til Newsbytes.

-Cyrix forventer forsatt sterk etterspørsel etter de kraftigste prosessorene og vil derfor over tid øke produktsjonen, sier Steve Tobak, visepresident for bedriftsmarkedetsføring hos Cyrix, til Newsbytes.

Etterspørselen kan sette Cyrix i den behagelige situasjonen å ha et produkt alle ønsker seg. Likevel mener Nathan Brookwood, analytiker ved Dataquest, at Cyrix enten må sette opp produksjonskapasiteten eller oppleve glidninger i markedet. Han mener at Cyrix må finne flere og større PC-produsenter å samarbeide med, og at dette behovet vil øke med økt brikkeproduksjon. Cyrix samarbeider idag med blant andre Acer og Fujitsu.

Stan Swearingen, markedssjef for MMX-serien hos Cyrix, er ikke enig og mener at Cyrix først må øke produksjonen før avtaler med større PC-produsenter kan komme på tale. Selskapet planla tidligere i år å levere 500.000 MMX-brikker i tredje kvartal, og dette ser ifølge Newsbytes ut til å lykkes.

Ifølge Tobak vil produksjonen nå 1 million i år, noe som er en markert økning i forhold til de 35,000 enheter som ble levert i andre kvartal.

Cyrix lanserte sin 6x86MX brikke i mai for å konkurrere med Intels Pentium II-brikker. Mikroprosessoren som finnes i 166 MHz-, 200 MHz- og 233 Mhz-utgaver, har MMX-instruksjoner som gir forbedret multimediaytelse. Det er spesielt for de to kraftigste prosessorene at etterspørselen er stor.

Med de nye prosessorene, som hevdes å være jevngode med Intels Pentium II-prosessorer, håper Cyrix på å få et sterkere grep på markedet for stasjonære PC-er i prisområdet mellom 1.000 og 1.500 dollar.

Strategien til Cyrix går ut på alltid å kunne levere prosessorene billigere enn Intel. Med Intels ventede prisnedsettelse 1. august, kan vi regne at også Cyrix i nær fremtid vil sette ned prisene betydelig.

Til toppen