Cyrix med dårlig resultat

Cyrix mål om å stabilisere omsetningen fra første kvartal 1997 holdt ikke.

Cyrix mål om å stabilisere omsetningen fra første kvartal 1997 holdt ikke.

Cyrix Corp. annonserer at de basert på forhåndsanslag forventer at tallene for andre kvartal kommer til å ligge vesentlig under 75,6 millioner dollar; som var resultatet for første kvartal. Dette skyldtes i første rekke salg og priskonkurranse på 6x86 prosessorer uten MMX teknologi, uttaler Cyrix.

Wall Street-børsen hadde håpet at selskapet ville rapportert en profitt på 0,7 dollar per. aksje. Annonseringen kom samtidig med at prosessor-industrien kjemper for å komme opp av lavkonjunkturen. I 1996 minket utbyttet på aksjene med 8,5 prosent sammenlignet med forrige år.

Prispress fra Intel har heller ikke hjulpet på resultatene.

- Intels aggressive prispolitikk setter et for stort press på leverandører som Cyrix, sier C.B. Lee, en analytiker ved Hancock Institutional Equity Services til nyhetstjenesten Newsbytes. Han legger til at Cyrix må prise sine produkter 30 prosent under Intels for å konkurrere med de.

Cyrix' visepresident Steve Tobak benekter at Intels priskutt er skyld i selskapets problemer.

- Det vi ser her er en helt naturlig syklisk gang innen denne industrien, sier han, og fortsetter: - Vi har en stille periode i det første halvåret, mens det andre halvåret selger godt.

Cyrix håper lanseringen av den nye MediaGX-prosessoren, som er spesielt designet for billige PC-er under 1000 amerikanske dollar, og som danner hjertet i noen av de nyeste Presario-modellene fra Compaq, vil bedre på kvartalstallene.

Til toppen