BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cyrix med forretningssystem til spottpris

Cyrix vil kommende uke under Comdex-messen i Las Vegas demonstrere en billig MediaGX prosessorplattform for bedrifts-PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. nov. 1997 - 12:17

Cyrix har ifølge Newsbytesbygget en liten, men komplett stasjonær PC som kjører Windows NT 5.0 og med en pris ned mot som 500 dollar.

Hittil har MediaGX bare blitt brukt i konsumentorienterte produkter solgt gjennom forhandlere.

- Vi flytter MediaGX til bedriftsmarkedet svært raskt, sier Steve Tobak, visepresident ved Cyrix, til Newsbyte.

Den nye designen, som vil bli tilgjengelig denne uken, inkluderer en MediaGX prosessor, 10/100Mbps Ethernet og en BIOS som tillater fjernoppstart av PC-en for vedlikehold etter arbeidstid. Selv om MediaGX hittil kjører raskere enn 180MHz, regner Cyrix med å kunne levere 200MHz og 233MHz prosessorer i januar.

Prisen på de MediaGX-baserte systemene kan holdes lav fordi brikken integrerer PCI-grensesnitt, minne, lyd- og grafikkorntrollere i en enkel brikke, noe som sparer PC-produsentene fra å måtte legge til disse funksjonene gjennom innstikkskort.

Cyrix har samarbeidet med Microsoft for å utvikle drivere for NT 5.,0, noe som vil bli demonstrert ved standene til begge selskapene under Comdex.

Til tross for framskrittene, vil det komme konkurranse. Intel, som hittil har ikke har markert seg på markedet for de rimeligste PC-ene, sier at selskapet vil bygge integrerte prosessorer, brikkesett og andre produkter som muliggjør billig-PC-er.

- Vi ligger to år foran dem, sier Tobak.

- Dette bygger på en komplett undersøkelse vi har gjort, og vi forventer at minst en av de største produsentene vil bruke dette systemet i en NetPC eller tilsvarende i første halvår av 1998.

Cyrix vil ifølge Newsbytesfortsette å integrere. Selskapet planlegger å inkludere Ethernet i prosessoren uten å oppgi når det vil skje.

Ved Comdex vil Cyrix også demonstrere en MMX-forbederedt 6X86MX prosessor 300MHz intern- og 83MHz busshastighet. Selskapet vil også annonsere en 266MHz prosessor basert på en 75MHz buss. Begge forventes å komme på markedet i første halvdel av 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.