Cyrix og AMD med Merced-alternativ

Cyrix har i likhet med Intel og AMD lagt planer for neste generasjon av prosessorer.

Cyrix har i likhet med Intel og AMD lagt planer for neste generasjon av prosessorer.

Mens Intel så smått har begynt å lekke ut informasjon om selskapets neste generasjons prosessor, Merced, og AMD forteller om sin K7 som er under arbeid, har Cyrix i det stille begynt arbeidet med sin neste prosessor, M3. Denne ventes å komme på markedet i 1999, akkurat som Merced.

M3 vil ifølge InfoWorld Electric tilby forsterkninger i forhold til Cyrix' nåværende prosessor 6x86MX, som ble designet under kodenavnet M2. M3 vil ha større cache'er for å øke den generelle ytelsen, og en forbedret flytetallsenhet for å få bedre grafikkytelse.

M3 vil ifølge InfoWorld Electric etterfølge en forbedret 6x86MX-brikke som kommer i 1998.

Selv om AMD vil gå over til Alpha-prosessor bussen i forbindelse med sin K7 (for å komme rundt Intels patenter på Pentium II grensesnittet), tror Cyrix at det kan bli mulig å bruke Intel-bussen ved hjelp av en langvarig krysslisensavtale mellom Intel og National Semiconductor, Cyrix' nye eier.

Cyrix' aksjeholdere godkjente sammenslåingen med National mandag denne uken, og senere den samme dagen ble fusjonen fullført.

Likevel sier en kilde som står Cyrix nær at valget av CPU-buss fortsatt var under diskusjon.

- Vi vet ikke hvilken bussarkitektur det vil bli, sier kilden til InfoWorld Electric.

Kilden kom også med forslag om at Intels konkurrenter burde samarbeide om ett grensesnitt. Dette for å unngå en situasjon der de tilbyr inkompatible og derfor kostbare løsninger. Han trakk også en parallell med den nåværende situasjonen med MMX instruksjonssett-utvidelsene. Her jobber de fire x86-produsentene med fire forskjellige, uforenelige teknologier.

- De er nødt til å nærme seg hverandre, sier kilden. - Standardisering vil hjelpe Intels konkurrenter. Det er bare Intel som tjener på et forsatt kaos.

Til toppen