Cyrix slipper MediaGX-prosessorer

Cyrix slipper kjappere MediaGX CPU-brikker som Compaq allerede har tatt i bruk i sin nye Presario-serie.

Cyrix slipper kjappere MediaGX CPU-brikker som Compaq allerede har tatt i bruk i sin nye Presario-serie.

De nye MediaGX-prosessorene er på henholdsvis 166 og 180 megahertz. Hensikten er å gjøre det mulig å lage komplette multimedia PC-er til under 1000 USD, skjerm inkludert. MediaGX prosessoren reduserer kostnadene ved å legge inn både multimedia og systemfunksjoner direkte i CPU-er, kalt XpressRAM, XpressGraphics og XpressAudio.

XpressRAM gjør at man ikke lenger trenger minnekomponenter, XpressGraphics prosesserer grafisk tegning direkte på prosessoren, mens XpressAudio bruker "Virtual System Architecture" (VSA) for å gi brukerne lyd i CD-kvalitet.

MediaGX-arkitekturen har støtte fra Compaq, First International Computer, BCM Advanced Research/GVC, IBM Canada, Samsung og Tatung.

Compaq er allerede på banen med den nye Presario 2200 serien.Disse maskinene med MediaGX-prosessorer treffer det amerikanske markedet i juli og vil koste 999 amerikanske dollar.

Senere i år håper Cyrix å utvide MediaGX-serien klokkefrekvenser opp til 200 megahertz, MMX-kompatibilitet og universell seriebuss (USB).

166- og 180-MHz MediaGX-prosessorene, samt 5510 brikken som hører til, selges for 88 og 121 amerikanske dollar i partier på 1000 stykker i USA.

Til toppen