BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cyrix trekker tilbake over 10.000 prosessorer

Store feilrater har tvunget Cyrix til å trekke tilbake minst 10.000 av deres 200 MHz 6x86MX-prosessorer, like etter at de ble introdusert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. aug. 1997 - 12:15

Prosessorene det er snakk om ble produsert i slutten av mai. Prosessorene feilet etter en variabel tids bruk. Feilen er i ettertid korrigert.

Nå var det ikke alle prosessorene fra perioden som feilet, men feilraten var så høy at Cyrix bestemte seg å trekke alle prosessorene tilbake.

Ifølge PCWeek Online lå ikke problemet egentlig i selve prosessorene, men i testingsprosedyren. Prosessorertesting bygger på en rekke filtre som tester forskjellige karakteristikker som spenning og temperaturterskler.

- Etter at distributørene begynte å rapportere om feil, trakk Cyrix prosessorene tilbake og la til et grundigere parametrisk testfilter for å bedre kunne sikre at prosessorene fortsetter å fungere ved bestemte klokkerater innen et videre spenningsområde, forteller Steve Tobak, visepresident for bedrifts- og kanalmarkedsføring ved Cyrix.

Ifølge PCWeek Online selger Cyrix sine prosessorer stort sett gjennom distributører og ikke PC-produsentene, noe som betyr at prosessorene blir liggende hos distributørene inntil de blir bygget inn i et system.

- Svært få av prosessorene kom lenger enn til distributørleddet, og vi har kun mottatt noen få telefoner fra sluttbrukere, forteller Tobak.

Alle prosessorer Cyrix selger idag har blitt testet med det nye filteret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.