BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cyrix vurderer å skifte prosessorgrensesnitt

Etter at Intel begynte å produsere Celeron-prosessorer for det rimelige 370-pinners socket-grensesnittet, vurderer nå Cyrix å gjøre det samme. Dette skal muliggjøre kraftigere systemer basert på Cyrix sine prosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mars 1999 - 16:26

Cyrix har nå brukt Socket 7- og Super Socket 7-grensesnittet til alle sine Pentium-kompatible prosessorer. Nå ser det ut til at selskapet vurderer å gå over til Intels 370-pinners socket-grensesnitt mot slutten av året. Årsakene skal være flere.

For det første vil en slik overgang distansere Cyrix fra AMD som også benytter Super Socket 7-grensesnittet til sine nåværende billigprosessorer. Men ikke mindre viktig ser det ut til at grensene for hva som er mulig å få ut av Socket 7 når det gjelder båndbredde og ytelse snart er nådd. Super Socket 7-baserte hovedkort skal heller ikke være egnet for prosessorer med sekundært hurtigminne integrert på selve prosessorbrikken.

I tillegg vil 370-pinners-grensesnittet ikke være stort dyrere å produsere enn Super Socket 7-grensesnittet. Cyrix hevder at det ikke er noen rettslige problemer forbundet med denne overgangen. Dette skyldes omfattende krysslisensieringsavtaler mellom Intel og Cyrix sitt moderselskap, National Semiconductor.

En annen motivasjonsfaktor kan nok være Intels 810-brikkesett, tidligere kjent som Whitney. På grunn av dette brikkesettets integrerte funksjoner for grafikk, lyd og modem, vil det være ideelt for Cyrix sin lavprisprofil. I tillegg kommer Intel gi 810 støtte for 133 MHz systembuss innen slutten av året. Dette vil selvsagt øke ytelsen betydelig.

Ifølge Computer Retail Week, skal Cyrix lansere den hittil raskeste MII-prosessoren. Prosessoren skal ha en ytelsesrate tilsvarende en 366 MHz prosessor. Senere i år skal selskapet komme med en PR400 MHz-prosessor og i tredje kvartal ventes Gobi, Cyrix sin neste prosessorgenerasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.