D-Link lover mer stabil WLAN-hastighet

D-Link kommer i april med WLAN-produkter som skal gi full hastighet over lenger avstand.

D-Link kommer i april med WLAN-produkter som skal gi full hastighet over lenger avstand.

D-Link vil i april vil lansere WLAN-produkter på det norske markedet som benytter antenneteknologien MIMO (Multiple Input, Multiple Output). Teknologien gjør økt hastighet og rekkevidde mulig ved at det utnytter flere overføringer på samme tid. Signalkvaliteten forbedres med opptil åtte ganger sammenlignet med tradisjonelle 802.11b/g-nettverk. Samtidig er teknologien bakoverkompatibel med utstyr basert på disse standardiserte WLAN-teknologiene.

- MIMO vil ikke gjøre de trådløse nettverkene så mye større i rekkevidde, men optimal hastighet i et MIMO nettverk vil strekke seg betraktelig lengre, opptil åtte ganger i forhold til et vanlig 802.11b/g-basert nettverk, sier markedssjef Hans-Petter Hansen i D-Link Norge, i en pressemelding.

- Selv om det optimale er å ha MIMO teknologi i begge ender, både på basestasjon og klient, vil alle likevel dra god nytte av denne teknologien, som ikke bare øker forholdet mellom ytelse og rekkevidde, men ikke minst stabiliteten. En MIMO-basert basestasjon vil koste mer enn en vanlig 802.11g basert basestasjon, men vil for mange eliminere behov for å investere i ”repeatere” (forsterkere) og ekstra antenneutstyr for å ha hele kontoret eller hjemmet trådløst tilkoblet, sier Hansen.

D-Link Super G med MIMO støtter blant annet AES-kryptering, som er en integrert del i den siste sikkerhetsstandarden 802.11i, i tillegg til vanlig WEP og WPA.

    Les også:

D-Link Super G-produktene med MIMO, som først blir tilgjengelige, er DI-624M, en trådløs bredbåndsruter med innebygd 4-ports svitsj, samt CardBus-adapteren DWL-G650M for bærbare PC-er. Selskapet planlegger lansering av ytterlige produkter i MIMO-sortimentet i løpet av de nærmeste månedene. Dette inkluderer aksesspunkt, PCI-kort og USB-adaptere.

D-Link Super G med MIMO-teknologi er tilgjengelig i Norge fra begynnelsen av april. Prisen for ruteren DI-624M blir omtrent 1.400 kroner eksklusiv mva, mens PC-kortet DWL-G650M vil koste omtrent 800 kroner pluss mva.

Til toppen