FORBRUKERTEKNOLOGI

D-Link med raskere trådløst hjemmenett

D-Link lanserte i dag selskapets første trådløse produkter kompatible med et utkast til 802.11n-standarden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juli 2006 - 14:23

Flere leverandører av trådløse nettverk har lansert produkter som skal være kompatible med dagens utkast til den raskere standarden for trådløse nettverk, 802.11n, som ventes å bli klar i begynnelsen av 2007. Det er ingen garanti for at dagens Draft 11n-produkter vil være fullt kompatible med den endelige standarden, men etter alt å dømme er etterspørselen likevel tilstede. Produktene er normalt fullt kompatible med dagens 802.11b og g-produkter.

D-Link lanserte i dag i Norge selskapet Rangebooster-serie, som skal være laget i henhold til Draft 11n. Den består av ruteren DIR-635 og nettverksadapteret DIR-645 for bærbare PC-er. Produktene er beregnet for små kontorer og hjemmebrukere.

Ifølge D-Links egne tester, skal produktene kunne levere en overføringshastighet på 120 til 130 Mbit/s. I tillegg skal 802.11n-teknologien gi økt rekkevidde og dekning, også der det er betongvegger.

Ruteren til D-Link er utstyrt med den dynamiske QoS-motoren (Quality of Service) StreamEngine, som skal kunne prioritere sanntidstrafikk som IP-telefoni, spill og video framfor annen trafikk i nettet. Den skal også være enkel å konfigurere, blant annet via USB. Den støtter kryptering via WPA og WPA2, og har i tillegg støtte for NAT og SPI-brannmur (Stateful Packet Inspection). Den leveres med en fireporters 10/100 Mbit/s Ethernet-svitsj og

- De nye Draft 11n-produktene er perfekte for dem som ikke vil vente på at standarden er klar, synes dagens trådløse nettverk er langsomme og trenger mer kapasitet for å overføre store filer eller sende video trådløst. sier Andreas Sandvik, Country Sales Manager for D-Link Norway, i en pressemelding.

Ruteren har en veiledende utsalgspris på 1250 kroner, mens nettverksadapteret vil koste omtrent 750 kroner. De kommer i salg i begynnelsen av juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.