D-Link og andre dobler WLAN-farten

Med et enkelt triks dobler D-Link og andre konkurrenter farten på de nye 802.11g trådløse nettene.

Med et enkelt triks dobler D-Link og andre konkurrenter farten på de nye 802.11g trådløse nettene.

Allerede i juli i år skrev digi.no om US Robotics som hadde kommet med 802.11g-basert WLAN-utstyr som i tillegg støttet båndbredder på opptil 100 Mb/s. I september ble det kjent at IEEE arbeider med en nye standard, IEEE P802.11n, som skal tredoble den effektive båndbredden til WLAN-forbindelser, til over 100 Mb/s. Som kjent brukes mye av den oppgitte båndbredden til signalering og feilhåndtering.

    Les også:

Oppdateringene til D-Link-utstyret som nå fritt kan lastes ned av brukerne til flere av produktene i D-Links AirPlus Xtreme G-serie, benytter flere ulike metoder for å få til båndbreddeøkningen, hvor flere er basert på utkastet til IEEE 802.11e-standarden for tjenestekvalitet .

  • Packet Bursting er en metode som gjør om lange binærkoder til enkle ligninger, slik at pakkene kan overføre mer rådata.
  • Fast Frames øker antallet bits som sendes i hver dataramme og akselererer timingen for datarammene ved hjelp av dynamisk overføringsoptimalisering.
  • Maskinvarebasert komprimering og kryptering i sanntid er også med på å redusere antall bytes som må sendes over forbindelsen
  • Multi-Channel Bonding omfavner to samtidige radiokanaler. Dette reduserer antallet tilgjengelige kanaler fra 12 til seks for å øke båndbredden i de tilgjengelige kanalene. Enkle og doble kanaler benyttes ikke samtidig i et trådløst nettverk.
  • Select Mode lar brukerne velge om de vil låse Xtreme G-produktene i et statisk modus (i stedet for dynamisk modus, som er standardinnstillingen). Dette skal gi enda litt høyere ytelse innen rene D-Link 108 Mbps Xtreme G-miljøer

Mer informasjon, samt lenker for nedlasting av fastvareoppdateringene, er tilgjengelig på denne siden.

Flere andre selskaper har annonsert at de jobber med å forbedret WLAN-ytelse. Under denne ukens ITU Telecom World 2003 i Geneve demonstrerte Toshiba det selskapet kaller "low complexity" WLAN som kan oppnå datarater opptil 100 Mb/s. Toshibas løsning er basert på MIMO (multiple input, multiple output), noe som forbedrer WLAN-ytelsen ved å bruke flere kanaler samtidig gjennom flere antenner. Spatiale multipleksingsystemer rekonstruerer dataene på mottakersiden, samtidig som forbedret signalprosessering forbedrer rekkevidden til nettverket. Ytelsesforbedringen skal øke proposjonalt med antallet bygget inn i systemet.

Men Toshiba er ikke først ute med å benytte MIMO. Den amerikanske brikkeprodusenten Airgo har allerede begynt å lage testeksemplarer av brikkesett som bruker et MIMO-system med to antenner for å oppnå hastigheter på opptil 108 Mb/s. I tillegg har Intel sagt at det vil inkludere MIMO i selskapets framtidige WLAN-produkter og jobbe for å få inkludert MIMO i 802.11n-standarden, som IEEE nå utvikler.

Til toppen