D-Link vokser sterkt på svitsjer

Såkalte desktop-svitsjer er i sterk vekst, og D-Link topper leverandørlisten.

Såkalte desktop-svitsjer er i sterk vekst, og D-Link topper leverandørlisten.

Det globale markedet for Ethernet svitsjer økte med 8 prosent fra andre til tredje kvartal 2004, og med 23 % sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er tredje kvartal på rad med sterk vekst innen Ethernet svitsjing. Gamle svitsjer som ble installert sent på 1990-tallet skiftes nå ut for å støtte nye funksjoner og protokoller, heter det i en rapport fra Synergy Research.

Mindre bedrifter bruker 29 prosent mer på «UnManaged» svitsjer, og tallet på porter er økt med 45 prosent. I dette markedet utroper rapporten D-Link som største leverandør. I Norge har salget i 2004 vokst med flere hundre prosent sammenlignet med 2003.

– D-Link Norge har solgt et stort antall desktop-svitsjer til mindre bedrifter, og konsumenter som har ønsket god båndbredde mellom flere PC-er til en billig penge. I 2004 har vi jobbet oss inn i bedriftsmarkedet med rack-baserte svitsjer. I dette segmentet tilbyr vi alt fra rene enkle svitsjer, til avanserte stablebare Lag3 10-Gigabit Svitsjer med høy ytelse, funksjonalitet, skalerbarhet og sikkerhet, til gunstige priser, sier Hans-Petter Hansen, markedssjef i D-Link Norge.

Til toppen