SKYTJENESTER

Da Zoom-trafikken eksploderte, valgte selskapet Oracles nettsky

Håndterer mer enn 7 petabyte med data hver dag.

Zoom har på få måneder gått fra å være en relativt ukjent tjeneste for de fleste, til å brukes av mer enn 300 millioner mennesker daglig.
Zoom har på få måneder gått fra å være en relativt ukjent tjeneste for de fleste, til å brukes av mer enn 300 millioner mennesker daglig. Foto: Zoom Video Communications
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. apr. 2020 - 15:29 | Endret 30. apr. 2020 - 14:22

Selv om mange har tatt i bruk videomøtetjenestene til Zoom Video Communications denne våren, var det nok ikke helt tilfeldig at akkurat Oracle-sjef Larry Ellison for drøyt to uker siden stilte opp i en Youtube-video og skrøt av hvor viktig Zoom-tjenestene var blitt for Oracle.

I dag ble det kjent at Zoom Video Communications har valgt Oracle Cloud Infrastructure for å håndtere den enorme veksten videomøtetjenesten har opplevd denne våren.

Tore Bjelland i Oracle Norge.
Les også

– I dag blir alt kalt cloud. Det skaper forvirring hos mange kunder

Fikk et umiddelbart behov

Nøyaktig når Zoom begynte å bruke Oracles nettsky, går ikke fram av Oracles pressemelding, men det legges ikke skjul på at Zoom gjorde dette ganske kort tid etter at selskapet fikk et umiddelbart behov for å øke kapasiteten.

– Vi opplevde nylig den sterkeste veksten selskapet vårt noen gang har opplevd, noe som krevde massiv økning i serverkapasiteten vår. Vi studerte flere plattformer, og Oracle Cloud Infrastructure var medvirkende til å hjelpe oss med raskt å skalere kapasiteten vår og å møte behovene til våre nye brukere, sier Zoom-sjef Eric S. Yuan i pressemeldingen.

Tatt raskt i bruk

Bare noen timer etter at Zooms programvare var blitt installert på servere i Oracles nettsky, ble flere hundre tusen samtidige Zoom-brukere betjent av denne installasjonen. I ettertid har kapasiteten blitt økt til å håndtere flere millioner samtidige brukere.

Tjenesten sender nå mer enn 7 petabyte med data gjennom Oracles infrastruktur hver dag. Ifølge Oracle tilsvarer dette 93 år med HD-video.

Zoom Video Communications opplyste nylig at Zoom-tjenesten har passert 300 millioner daglige brukere.

Ikke bare Oracle

Det er likevel ikke slik at hele tjenesten til Zoom nå kjøres hos Oracle. Selskapet benytter også Amazon Web Services og Microsoft Azure. Selskapet har ingen planer om å slutte med det.

30. april: Oppdater med informasjon om andre nettskypartnere.

− Verktøyet var tidlig tilgjengelig for medarbeidere «på farten», og har det hjulpet Oslo kommune med å bygge felles identitet og kultur, mener Bjørn Marthinsen.
Les også

Legger ned Workplace – kommunen har 27.000 brukere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.