TELEKOM

DAB-nettet er ferdig utbygd

– Levert til avtalt tid, pris og kvalitet.

Næringsminister Monica Mæland erklærer i dag DAB-utbyggingen for ferdig. Statsråden trykket selv på knappen for å markere fullførelsen på Knappenfjellet i Bergen. Bak ser vi administrerende direktør Torbjørn Teigen fra Norkring.
Næringsminister Monica Mæland erklærer i dag DAB-utbyggingen for ferdig. Statsråden trykket selv på knappen for å markere fullførelsen på Knappenfjellet i Bergen. Bak ser vi administrerende direktør Torbjørn Teigen fra Norkring. Bilde: Tor Erik H. Mathiesen/Nærings- og fiskeridepartementet
22. sep. 2014 - 12:46

Bergen (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) skrudde mandag på den 759. DAB-radiosenderen i Norge på Knappefjell utenfor Bergen. Dermed er utbyggingen av det nasjonale DAB-nettet ferdig.

De digitale DAB-signalene skal etter planen ta over for dagens analoge FM-nett innen 2017.

– Det nye DAB-nettet er levert til avtalt tid, kostnad og kvalitet slik Stortinget i sin tid bestilte det, kunne Mæland slå fast da hun skrudde på signalene.

Med de 3.000 personene som nå kan få inn DAB-signaler fra Knappefjell, har 99,5 prosent av Norges befolkning tilgang på DAB-signaler. Utbyggingen har tatt to år, og kostet 1 milliard kroner.

Dersom mindre enn 50 prosent av befolkningen har tatt DAB i bruk i løpet av 2015, utsettes stengingen av FM-nettet til 2019. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.