JUSS OG SAMFUNN

– DAB-nettet er fullt

Nå frykter IKT-Norge for mangfoldet i eteren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. juli 2010 - 08:48

Når fire nye kanaler mandag lanseres i DAB-nettet, er det digitale radionettet fullt, ifølge IKT Norge. De frykter for mangfoldet i eteren.

Radio Norge, P5, NRJ og Radio1 vil ifølge en pressemelding fra Digitalradio Norge fra mandag være tilgjengelig på DAB, og dermed også kunne lyttes til utenfor de store byene.

- Digital radio åpner for et langt bredere tilbud av kanaler og vil derfor gi lytterne større valgfrihet, sa daglig leder Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge til nettstedet i forbindelse med lanseringen.

Men IKT Norge mener DAB allerede er utdatert.

- Det er positivt at det kommer flere kanaler i DAB-nettet, men det store problemet, og som til fulle viser at DAB er teknologisk utdatert, er det faktum at med de fire nye kanalene så er Riks DAB nå full, skriver generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge i en pressemelding.

Organisasjonen mener Norge heller burde ha satset på DAB+, som gir plass til flere kanaler.

Kulturdepartementet skal i løpet av 2010 legge fram en stortingsmelding om overgang til digitalradio i Norge - og derunder slukking av FM-nettet. Salget av DAB-radioer utgjør imidlertid en svært liten andel av det totale radiosalget her i landet.

Uten utvidelse av DAB-nettet frykter IKT Norge at det vil bli begrenset konkurranse, ikke mangfold, i norsk radio. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.