DAB-taper vurderer å anke

Taperen i kampen om den siste konsesjonen for digital radio, Norsk Radio Digital, vurderer å anke avgjørelsen fra Statens Medieforvaltning.

Taperen i kampen om den siste konsesjonen for digital radio, Norsk Radio Digital, vurderer å anke avgjørelsen fra Statens Medieforvaltning.

Roy Hovdan og kjendislaget bak Norsk Radio Digital - frontet av blant andre Øystein Sunde og Bjørn Eidsvåg - ble utkonkurrert av Radio 2 Digital i kampen om den siste digital-radio-konsesjonen, som Statens Medieforvaltning delte ut tidligere i dag (se tidligere saker nedenfor). Radio 2 Digital trakk det lengste strået ikke minst takket være selskapets backing fra pengesterke grupper som Aller og Scandinavian Broadcasting Systems (SBS).

- Vi er skuffet og overrasket, og mener fortsatt at vi hadde den beste søknaden med et konsept som satset på norsk kunst og kultur og hvor virksomheten ble lagt til distriktet. Vi ville heller ikke bidratt til monopolisering i norsk media, som den andre søkeren, og hadde også den søknaden som la vekt på at programprofilen skulle supplere innholdet i norsk radio i dag, sier Hovdan til digi.no.

Han sier Norsk Radio Digital vurderer å anke avgjørelsen.

- Statens Medieforvaltning la vekt på andre ting og tenkte form og struktur heller enn innhold og realitet. Vi tar beslutningen til etterretning og gratulerer vinneren. Vi ønsker ikke å framstå som en dårlig taper, men vil se på Statens Medieforvaltnings begrunnelse for konsesjonstildelingen. Dersom vi ser at vi er blitt urettferdig behandlet, vil vi selvfølgelig klage på avgjørelsen. Nå trenger vi litt tid, og vil også se framover, sier Hovdan.

Direktør ved Statens Medieforvaltning, Ivar Andenæs, sier til digi.no at de i slike saker alltid er innstilt på å motta klager.

- Vi er forberedt på at taperen vil klage, vi har hatt en del saker av det, sier Andenæs. Han kan huske at det en gang har skjedd at noen har fått en klage tatt til følge, og det var en lokalradio. Men han vil ikke spekulere i et eventuelt utfall av en klagebehandling hos Statens Medieforvaltning.

Til toppen