Dagbladet kutter ut Fast-søkemotor

Dagbladet har i det stille byttet ut sin Fast-søkemotor med en løsning fra danske Mondosearch.

Dagbladet har i det stille byttet ut sin Fast-søkemotor med en løsning fra danske Mondosearch.

Fast og Fastweb har mistet en av sine prestisjekunder i Norge. Dagbladet er en av de aller mest brukte nettsidene i Norge og inngikk i fjor høst en avtale med Fastweb, webhotellet og nordisk distributør av Fasts søkemotor.

Les om avtalen her: Første salg av Fasts søkemotor til Dagbladet

Dagbladet ble dermed en av de første Internett-sidene i verden som kunne ta i bruk Fasts søketeknologi, men nå har Dagbladet byttet over til danske Mondosearch.

- Fast har bra teknologi, men Fastweb var ikke i stand til å levere en fungerende løsning. Vi har derfor avsluttet samarbeidet, forteller Arne Krumsvik, redaktør for Dagbladet :på nettet til digitoday.no.

Etter hva digitoday.no forstår startet problemene da Fastwebs ekspert på Fasts søkemotor sluttet i selskapet. Det er ikke mulig å få noen kommentar fra hverken Fast eller Fastweb om saken.

John M. Lervik vil overfor digitoday.no ikke kommentere saken og Rob Fisher, nyansatt administrerende direktør i Fast, har tidligere fortalt at han ikke kjenner til samarbeidet med Fastweb. Fastweb selv, med styreformann Espen Brodin og administrerende direktør Svein Endresen i spissen, har ikke svart på gjentatte henvendelser fra digitoday.no den siste måneden.

Til toppen