Dagbladet.no lager norsk-undervisning

Dagbladets nettutgave har fått en halv million kroner fra Læringssenteret for å lage en søkbar diktbase som elever skal bruke i norsk-undervisningen.

Dagbladets nettutgave har fått en halv million kroner fra Læringssenteret for å lage en søkbar diktbase som elever skal bruke i norsk-undervisningen.

Når skolen starter til høsten lanserer Dagbladet.no en søkbar diktbase som er ment for elever i ungdoms - og videregående skole. I denne basen kan elevene også sende inn egne dikt, snakke med forfattere og diskutere litteratur.

Støtten fra Læringssenteret er en delfinansiering av prosjektet, som til sammen vil koste drøyt 2,3 millioner kroner, opplyser Dagbladet.no i en melding.

- Det er ofte forlagene som får støtte av Læringssenteret, men vi synes det er spennende at utradisjonelle aktører nærmer seg læremiddelmarkedet. Dagbladet.no har et interessant konsept som når ungdommen på deres egne premisser, mener Petter Korseth i Læringssenteret, som er en etat under Kirke-, utdannings og forskningsdepartementet.

Dagbladet.no hevder deres litteratursider er blant de mest levende litteraturfora på nettet i Norge. Nettsiden Diktkammeret mottar flere tusen dikt hver uke, og har på et år mottatt over 90.000 dikt fra leserne.

- Det er spennende og utfordrende for oss at vi har fått til et forpliktende samarbeid med Læringssenteret som gjør at vi kommer inn i skoleverket, sier Unn Conradi Andersen, ansvarlig for Dagbladet.no/litteratur.

Dagbladet.no har tidligere mottatt 100.000 kroner fra Norsk Kulturråd i arbeidet med diktbasen.

Til toppen