Dagbladet.no synes ikke Vagbladet.no er spesielt morsom

Rune Røsten i Dagbladet.no lo ikke spesielt mye da han tok en titt på satire-nettstedet Vagbladet.no.

- Vi vil ta en prat med advokat i forbindelse med denne saken, sier sjefen for DB Medialab, Rune Røsten, til digi.no.

Det var i går at digi.no skrev om at et reklamebyrå i Trondheim hadde lansert et nytt nettsted for satire hvor de benyttet seg av effekter fra tabloidene i Akersgata.

Les saken her:


DB Medialab, selskapet bak Dagbladet.no, har ikke sans for akkurat denne type humor. Og spesielt ikke kopieringen av grafiske elementer fra tabloidavisen.


- Vi må nok ta noen steg i saken, sier Røsten.

- Det er flere ting her uten at jeg vil gå veldig konkret inn på det. Det dreier seg om om kopiering av logoen, både det at de har vår logo på sine sider, men også at de har gjort om på den. Jeg synes også det er noe noe tvilsomt at de har valgt navnet Vagbladet, sier Røsten.

Håkon Elnan Aune er en av de tre trønderne som står bak satiren. Han skriver i en e-post at de har prøvd å gjøre satire på genren og ikke enkeltaktører:

"Vår hensikt er ikke å "slå mynt" på hverken Dagbladets innhold eller annet. Hensikten vår med logoen var å spille på tabloidnyheter generelt og ikke Dagbladet spesielt", skriver Aune og vil gjerne finne en løsning:

"Hvis Dagbladet føler seg krenket av logoen vår, beklager vi dette og oppfordrer dem til å ta kontakt med oss slik at vi kan bli enige", skriver han.

Også forrige gang noen krenket utseende på Dagbladet.no reagerte tabloidavisen sterkt.

Les saken fra år 2000:

Til toppen