JUSS OG SAMFUNN

Dagbladet skjerper rutinene

- Det synes klart at både Telenor og vi må skjerpe rutinene, sier internettansvarlig Terje Johansen hos Dagbladet. Han vil ikke si noe om de forretningmessige relasjonene etter at datasnokere greide å komme seg inn via avisens søkertjeneste på grunn av en glipp hos Telenor Nextel.

Herman Berg
7. apr. 1997 - 15:30

Ifølge Telenor Nextel synes det nå klart at datasnokere benyttet Dagbladets søkeverktøy for å sette i gang en prosess som slettet 11 000 private hjemmesider og sidene til 70 bedriftskunder. Kommandoen "rm-Rf" ble lagt inn i søkefeltet ved ni-tiden lørdag kveld og førte til at blant annet Dagbladet ikke var på nett med en skikkelig utgave før 20 timer senere.

- Jeg har ikke full oversikt i saken, men har ikke lyst til å henge Telenor....ennå, sier Terje Johansen i Dagbladet. Scriptet som datasnokeren/snokerne utnyttet er utviklet av Telenor.

- Det mest skremmende er at det virker som det var latterlig enkelt for utenforstående å utføre operasjonen. For oss var det som å kaste en dags produksjon av Dagbladet rett i søpla, sier han.

Johansen sier de nå ser på sine egne rutiner for beredskap og publisering for å hindre at det skal gå like lang tid neste gang det eventuelt skjer noe liknende.

- Det er helt umulig å gardere seg 100 prosent. Men vi kan sørge for å komme kjappere på nett etter at ulykken har skjedd.

Johansen vil ikke si noe om dette får eventuelle følger for de forretningsmessige forbindelsene til aksessleverandøren. Det har lenge gått rykter om at Dagbladet er i ferd med å skifte ut Telenor på aksess-siden.

- I dette tilfellet var det rutiner både hos oss og Telenor som ikke var som de burde være. Generelt har vi samarbeidspartnerne under konstant vurdering, sier han bare.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra