JUSS OG SAMFUNN

Dagbladet starter web-TV

Dagbladet på nettet skal starte egen TV-stasjon, med lønsj-nyheter for folk som jobber.

5. okt. 2000 - 13:48

Hver ukedag klokken 12 skal Dagbladets nettredaksjon legge ut nyhetssendinger på Internett. Tabloiden har bygd eget studio i Akersgata og skal produsere på og utenfor huset, i tillegg til å kjøpe stoff fra byråene.

- Vi satser til å begynne med på en sending om dagen, kanskje med oppdateringer hvis det trengs. Dette er en enkel lønsj-sending, og for ikke å blåse det opp for mye - det er bare en ny måte å se nyheter på, som vi føler passer til tidspunktet og bruken, sier redaktør Esten O. Sæther til digitoday.

Han mener det er naturlig for avisen å utnytte også andre medier på nettsidene, og i pressemeldingen hevdes det at avisen er den første som lanserer fast nyhetsoppdatering i tre kanaler; - papir, nett og web-TV.

- Vi skal nok kjøpe video fra de forskjellige byråene etter hvert. Vi skal ha en egen web-TV side hvor tilbudet vil ligge, og kommer til å profilere våre egne medarbeidere, for eksempel kan kinoanmelder Liv Jørgensen komme in og snakke om filmer, vi kan koble inn reporteren i midtøsten og andre aktuelle innslag, sier Sæther.

Sendingene skal legges ut i RealVideo, tilpasset selv lave båndbredder, og premieren er klokken 12 fredag denne uken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.