BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagbladet uskyldig dømt

Dagbladet levde ikke opp til sitt gamle slagord "Alltid foran" viser siste hacker-nytt fra Telenor Nextel. Tabloidavisen ble uskyldig antatt å være script-eieren til scriptet en cracker fra Follo snublet over. Men det var Doktor Online som gjorde det.

Pål Leveraas
8. apr. 1997 - 23:00

- Vi vet nå at det like før klokken 21.00 lørdag kveld ble foretatt oppkobling fra en maskin tilhørende en annen Internett-leverandør. Inntrengeren utnyttet en svakhet i programmeringen i "Doktor Onlines" Web-sider, forklarer Arne Cartridge, informasjonsdirektør i Nextel, i en pressemelding.

- Dette gjorde det mulig å iverksette kommandoer som også hadde betydning for andre Web-sider på samme server.

Telenor Nextel fant i løpet av mandagen tre potensielle sikkerhetshull som kunne forårsake hærverket som medførte at Web-sider tilhørende 11.000 privatkunder og 70 bedrifter ble slettet fra firmaets åpne Internett-server.

- Det har vært viktig for oss å handle raskt. Få sidene ut på nettet igjen, avdekke potensielle sikkerhetshull og å spore hvem som har utført hærverket. At vi i løpet av vel to dager har oppnådd dette er vi godt fornøyd med, sier Arne Cartridge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.