BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagbladet uskyldig dømt

Dagbladet levde ikke opp til sitt gamle slagord "Alltid foran" viser siste hacker-nytt fra Telenor Nextel. Tabloidavisen ble uskyldig antatt å være script-eieren til scriptet en cracker fra Follo snublet over. Men det var Doktor Online som gjorde det.

Pål Leveraas
8. apr. 1997 - 23:00

- Vi vet nå at det like før klokken 21.00 lørdag kveld ble foretatt oppkobling fra en maskin tilhørende en annen Internett-leverandør. Inntrengeren utnyttet en svakhet i programmeringen i "Doktor Onlines" Web-sider, forklarer Arne Cartridge, informasjonsdirektør i Nextel, i en pressemelding.

- Dette gjorde det mulig å iverksette kommandoer som også hadde betydning for andre Web-sider på samme server.

Telenor Nextel fant i løpet av mandagen tre potensielle sikkerhetshull som kunne forårsake hærverket som medførte at Web-sider tilhørende 11.000 privatkunder og 70 bedrifter ble slettet fra firmaets åpne Internett-server.

- Det har vært viktig for oss å handle raskt. Få sidene ut på nettet igjen, avdekke potensielle sikkerhetshull og å spore hvem som har utført hærverket. At vi i løpet av vel to dager har oppnådd dette er vi godt fornøyd med, sier Arne Cartridge.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.