Dagbladets Start.no får ny direktør

MCI WorldCom-sjef Ronald Eriksen har takket ja til direktørstillingen i Start Network, Dagbladets startside på nettet. Det er ikke fritt for at han gleder seg.

MCI WorldCom-sjef Ronald Eriksen har takket ja til direktørstillingen i Start Network, Dagbladets startside på nettet. Det er ikke fritt for at han gleder seg.

Start.no (som er drevet av Start Network ASA, eid av DB Medialab (som igjen er 100 prosent eid av Dagbladet) med 47,78 prosent og Powertech med 47,78 prosent, Start Toppfotball AS med 1,95 prosent og Ronald Eriksen med 2,49 prosent.

(For den som måtte ønske å ha disse faktaene klart for seg...)

Altså; Ronald Eriksen (som 2,49 prosent av aksjene i Start Network har blitt overført til) er ansatt som administrerende direktør for selskapet. Tidligere er det Arne H. Krumsvik i DB Medialab som har gjort denne jobben.

Eriksen er 39 år (rakk med andre ord akkurat å kaste seg på Internett-toget), og kommer fra en stilling som administrerende direktør i MCIWorldCom Norge

I den nye jobben får han ansvaret for nettportalen Start.no, som blant annet tilbyr en mengde tjenester gratis til brukerne. For eksempel gratis Internett, gratis e-post, gratis hjemmesideområde for web og wap og gratis mobil-logo. I skrivende øyeblikk har portalen 190.000 medlemmer i sitt nettverk.

Ambisjonen er nå, ifølge en pressemelding angående nyansettelsen, å bli en totalleverandør av informasjons- og kommunikasjonstjenester.

Ronald Eriksen har bred erfaring fra telekom-bransjen. Han har vært tilknyttet både UUNET og Telia Norge og var sentral i etableringen av en av de første frivillige mobiltelefonkjeder i Norge, som i dag ligger inn under Klart Svar-kjeden.

Han gleder seg til å begynne i ny jobb og påpeker i nevnte pressemelding at synergier mellom Internett, kvalitetsinnhold og mobiltelefoni i fremtiden kommer til å være sentrale saker i selskapets strategi.

Til toppen