BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagbøter på Dagbøter på $1 mill. til Microsoft mill. til Microsoft

Microsoft er beskyldt for å ha brutt avtalen med det amerikanske justisdepartement fra 1995 ved å tvinge PC-produsenter til å installere Internet Explorer på nye PC-er.

21. okt. 1997 - 01:07

Janet Reno, riksadvokaten i USA, sa mandag at Microsofts forretningspraksis siden avtalen i 1995 er et et klart og alvorlig brudd på avtalen som var ment å hindre Microsoft fra å legge inn konkurransehindrende klausuler i kontrakter med produsentere som preinnstallerer Microsoft-programvare.

Det amerikanske Justisdepartementet har bedt en føderal domstol idømme Microsoft dagbøter på $1 million for å ha krevet at PC-produsenter lisensierer og distribuerer Internet Explorer som en forutsetning for å få lisensiere Windows 95.

Microsoft lover å kjempe med nebb og klør i retten mot beskyldningene. Selskapet sier at det konkurrerer aggressivt men vel innenfor lovens rammer. Microsoft har 11 dager på seg til å svare.

Til tross for stevningen fra justisdepartementet, sluttet aksjekursen til Microsoft opp med $1/4 til $132 1/4 etter at selskapet rapporterte rekordtall i 3. kvartal med en omsetning på $3,13 milliarder og et driftsoverskudd på $959 millioner. Hovedkonkurrenten til Microsoft i nettleseremarkedet, Netscape Communications, opplevde en oppgang på $4 5/16 til $39 1/4.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.