Dagen for personlige brannmurer

Er du fersk IT-bruker og har null peiling på hva en personlig brannmur er? Da er dagen i dag spesielt tilegnet deg.

15. jan. 2004 - 11:34

I dag, den 15. januar 2004, arrangeres Personal Firewall Day. Dette er et arrangement fra flere av de store, amerikanske IT-sikkerhetsorganisasjonene for å lære vanlige PC-brukere hvordan de skal beskytte hjemme-PC-en sin.

Målet er at uerfarne PC-brukere, som primært bruker Windows-operativsystemet, skal kunne finne og bruke verktøy som beskytter PC-er som er knyttet til Internett mot ondsinnede angripere. Arrangementet er først og fremst rettet mot amerikanske konsumenter, men også norske brukere bør kunne ha nytte av informasjonen.

Ifølge en pressemelding som er blitt sendt ut i forbindelse med arrangementet, viser en undersøkelse utført av America Online for National Cyber Security Alliance at 86 prosent av de amerikanske konsumentene oppbevarer sensitiv informasjon i PC-ene sine. Dette gjør ubeskyttede datamaskiner til et attraktivt mål for ondsinnede nettjegere.

I tillegg viser en Gartner-rapport at syv millioner voksne amerikanere ble utsatt for identitetssvindel i de tolv månedene som endte i juni 2003. Dette representerer en årlig økning identitetstyveriene på 79 prosent.

- Vi ønsker å gjøre konsumentene oppmerksomme på at deres Internett-forbindelse er en toveis gate og at kriminelle kan bruke den forbindelsen til å angripe deres datamaskin, sier Russ Cooper, moderator for NTBugtraq-listen og en av initiativtakerne til arrangementet.

- Brukerne kan beskytte seg ved ganske enkelt å benytte en personlig brannmur..

En personlig brannmur kan, når den er riktig satt opp, hindre både at uvedkommende trenger inn i via huller i datasystemet, men også at ondsinnet programvare som allerede er installert på datamaskinen, får tilgang til Internett.

Mer informasjon om arrangementer og om personlige brannmurer finnes på dette nettstedet. Nettstedet inneholder også informasjon om enkelte gratis, personlige brannmurer for Windows.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.