Dagens IT legges ned

Den svenske papiravisen Dagens IT legges ned, men nettavisen med samme navn vil fortsette som før.

Forlaget Ekonomi & Teknik har bestemt seg for å legge ned den snart fem år gamle svenske papiravisen Dagens IT. Avisen har eksistert - både på papir og på web - siden oktober 1996.

Ansvarlig redaktør Peter Petterson (bildet) forteller til digi.no at ledelsen allerede for et par år siden bestemte at Dagens IT skulle være en nettavis. De var enige i at det var den beste langsiktige strategien for denne type nyheter.

- Nå er tidspunktet riktig, sier Petterson. Den siste papirutgaven kommer 13. desember.

Om det har styrket Dagens IT også å eksistere på papir frem til nå, er ikke redaktøren sikker på.

- Vi trodde at en papiravis ville skaffe flere lesere på nett, men det er ikke sikkert det har vært tilfelle, sier han og opplyser at 20 prosent av nettutgavens lesere også er papirabonnenter.

Papiravisen har i dag i overkant av 40.000 abonnenter, mens nettutgaven har rundt 40.000 unike brukere (unike maskiner) i måneden.

Alt innholdet i papirutgaven har også vært tilgjengelig på nett, og nå tester Dagens IT ut ulike betalingsløsninger.

- Det er et markedsspørsmål. Vi må se hva konkurrentene våre gjør, men jeg regner med at vi i løpet av et halvt år vil ha en betalingsløsning på plass, forteller Petterson til digi.no.

Foreløpig er nyhetene gratis. Redaksjonen består av elleve ansatte, og når papiravisen legges ned vil noen av disse jobbe videre med andre produkter innen Ekonomi & Teknik Forlaget.

Til toppen