Dagens Næringsliv og NRK med digital-TV-kanal

NRK og Dagens Næringsliv går sammen om å etablere en felles TV-kanal for økonominyheter.

Mens Kåre Valebrokk sliter med å få brikkene til å falle på plass i TV 2, har hans etterfølger i sjefredaktørstolen i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, store planer med konkurrenten NRK.

Djuve var tidligere økonomiredaktør i NRK Dagsrevyen, og i dag melder Dagens Næringslivs eget nettsted at de går sammen med NRK om et digital TV-prosjekt. Oppstart er første halvår 2001, og sendingene skal inneholde nyheter og featurestoff i kombinasjon med innkjøpt stoff, skriver dn.no.

Det som skal lages er en webbasert nyhetskanal som parallelt skal kunne sendes i bredbånd og digital-TV-format til nettbrukere og TV-seere. Foreløpig er det inngått en intensjonsavtale og en endelig avtale skal ifølge planene bankes før sommeren. Avtalen er inngått mellom det kommersielle datterselskapet i NRK, NRK Aktivum og Dagens Næringslivs nye søsterselskap DN Nye Medier.

NRK og DN skal etter avtalen opprette et felles selskap for produksjon og distribusjon av økonominyheter. Det skal ansettes egne folk pluss at man skal dra veksel på redaksjonen i Dagens Næringsliv.

Les mer om:
;