JUSS OG SAMFUNN

Dagens Næringsliv skiller papir og nett på nett

Dagens Næringsliv rammes også av streiken. Papirjournalistene produserer som om papiravisen skulle komme ut og må ty til nettet. Stoffet blir lagt ut midlertidig under en egen vignett på web og ikke integrert som en naturlig del av nettavisproduksjonen

3. mai 2000 - 08:56

Heller ikke næringslivspressen slipper unna storstreiken som ble satt i gang klokken 06.00 i dag tidlig. Dagens Næringsliv får ikke publisert papirutgaven på grunn av at streiken også rammer trykkeriene.

Opprinnelig trykkes avisen av Dagblad-Trykk, men de ansatte er nå tatt ut i streik. Dermed prøvde sjefredaktør Amund Djuve å skaffe seg en alternativ avtale med A-pressens Media Øst, men i går kom kontrameldingen om at dette ikke blir noe av likevel.

Dermed må Djuve stole på nettet for å få ut avisen sin.

- Jeg tviler på at vi får ut avisen på papir med alternative løsninger nå. De som vil stoppe oss klarer det uansett, sier han til digi.no og forteller at ledelsen har lagt et spesielt løp for avisproduksjonen de nærmeste dagene. - Journalistene skal jobbe som vanlig, som om papirutgaven kommer ut og alt stoffet legges ut på www.dn.no under vignetten "Dagens DN" øverst på webtjenesten.

Dette stoffet publiseres umiddelbart når det er ferdigprodusert, det vil si mellom klokken 20 og 21 om kvelden. "Dagens Næringslivs nettredaksjon vil i tillegg holde leserne oppdatert om nyhetsbildet gjennom dagen, også det på www.dn.no", skriver Djuve på forsiden av dagens papirutgave.

Djuve har tidligere uttalt at det skal være konkurranse mellom nettutgaven og papirutgaven om stoffet, og han opprettholder skiller og integrerer altså ikke stoffet med hverandre fra dag én på dn.no under streiken.

- Vi kommer til å vurdere hva vi skal gjøre fremover. Det er noen praktiske ting som må avklares. Blant annet har vi ikke et redaksjonelt nettopplegg som er tilpasset et så stort volum som 60-70 saker daglig. Det vil si at den tekniske infrastrukturen ikke er på plass, sier han.

Djuve sier at det er forhold som også må avklares i forhold til fagforeninger. En utvidelse av produksjonen på web kan oppfattes som streikebryteri. Han ser imidlertid ikke bort fra at skillet mellom papir og nett endres hvis streiken skulle vise seg å bli langvarig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.