BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagens nettjuvel: Bedre søk i Internet Explorer

Her er trikset som lar deg velge søkemotor i den norske versjonen av Internet Explorer.

4. mars 2002 - 07:07

Dette er for en gangs skyld ikke et nedlastbart program, men et gratis triks for å forbedre Internet Explorer.

Den norske versjonen av Microsofts nettleser er bare koblet opp mot en søkemotor - Microsofts egen MSN. Mange vil nok være enige om at dette ikke er den beste. I utgangspunktet kan du ikke føye til andre, men her er trikset:

Start Internet Explorer og gå til Verktøy-menyen. Velg "Alternativer for Internett". Trykk på "Språk"-knappen nederst i vinduet du her får opp. Trykk så på "Legg til" og velg "English (United States)".

Trykk så på dette språkvalget og trykk på "Flytt Opp"-knappen slik at "English" blir liggende øverst. (Menyene dine vil forsatt være norske). Trykk OK til du er tilbake ute i Internet Explorer. Avslutt og start om igjen. Trykk nå på søke-knappen over adresselinjen. Nå får du opp et panel på venstre side. Øverst i dette panelet får du opp en "Tilpass"-knapp. Trykk denne, så kan du sette opp rask tilgang til to søkemotorer i Internet Explorer.

Velger du "Use one search service" (øverst i vinduet kan du bestemme hvilken søkemotor som skal komme opp når du trykker på søkeknappen (eller Ctrl E). Trykk så på "Autosearch Settings"-knappen nederst i "Tilpass"-vinduet, så kan du velge hvilken søkemotor du skal bruke når du skriver inn et ord i adressefeltet (der du vanligvis skriver inn en Internett-adresse).

(Personlig har jeg satt opp Google på adresselinjesøk og Lycos (Fast) på søkeknappen.)

Lenke til dagens nettjuvel:Internet Explorer 6

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: September-desember 2001
Nettjuveler sommer og høst 2001
Nettjuveler våren 2001

Ønsket shareware/freeware: Meld fra om ønsker, så leter vi og andre lesere for deg:

digi.no ønsker tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til er@digi.noIkke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noen av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Shareware og freeware:
Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.