BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagens nettjuvel: Bedre søk i Internet Explorer

Her er trikset som lar deg velge søkemotor i den norske versjonen av Internet Explorer.

4. mars 2002 - 07:07

Dette er for en gangs skyld ikke et nedlastbart program, men et gratis triks for å forbedre Internet Explorer.

Den norske versjonen av Microsofts nettleser er bare koblet opp mot en søkemotor - Microsofts egen MSN. Mange vil nok være enige om at dette ikke er den beste. I utgangspunktet kan du ikke føye til andre, men her er trikset:

Start Internet Explorer og gå til Verktøy-menyen. Velg "Alternativer for Internett". Trykk på "Språk"-knappen nederst i vinduet du her får opp. Trykk så på "Legg til" og velg "English (United States)".

Trykk så på dette språkvalget og trykk på "Flytt Opp"-knappen slik at "English" blir liggende øverst. (Menyene dine vil forsatt være norske). Trykk OK til du er tilbake ute i Internet Explorer. Avslutt og start om igjen. Trykk nå på søke-knappen over adresselinjen. Nå får du opp et panel på venstre side. Øverst i dette panelet får du opp en "Tilpass"-knapp. Trykk denne, så kan du sette opp rask tilgang til to søkemotorer i Internet Explorer.

Velger du "Use one search service" (øverst i vinduet kan du bestemme hvilken søkemotor som skal komme opp når du trykker på søkeknappen (eller Ctrl E). Trykk så på "Autosearch Settings"-knappen nederst i "Tilpass"-vinduet, så kan du velge hvilken søkemotor du skal bruke når du skriver inn et ord i adressefeltet (der du vanligvis skriver inn en Internett-adresse).

(Personlig har jeg satt opp Google på adresselinjesøk og Lycos (Fast) på søkeknappen.)

Shareware og freeware:
Lenke til dagens nettjuvel: Internet Explorer 6

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: September-desember 2001
Nettjuveler sommer og høst 2001
Nettjuveler våren 2001

Ønsket shareware/freeware: Meld fra om ønsker, så leter vi og andre lesere for deg:

digi.no ønsker tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til er@digi.noIkke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noen av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.