Dagens nettjuvel: Beskytt informasjonen din

Ikke la uforskammede personer med dollarglis fikse alt for mye med din private informasjon!

Såkalt "spy ware" (prøv å uttale det på norsk - ikke oversett, men si det som om det var norsk) er programvare som sender informasjon om deg i hytt og pine for at utvikleren av et program du har lastet ned skal tjene noen ekstra slanter. Dette er i høyeste grad umoralsk siden eieren av maskinen aldri får noen beskjed.

Dette kan fjernes manuelt hvis man har veldig god greie på hva man driver på med, men for å få det til må man til enhver tid holde seg oppdatert og det er ikke alltid like lett - derfor er det mye lurere å hente ned et program som gjør dette for deg!

Ad-aware leter igjennom maskinen din, både registeret og programkataloger, og finner frem alle kjente spioner. Disse kan enten fjernes automatisk eller manuelt i ettertid.

Lenke til dagens nettjuvel:
Ad-aware

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999

digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no

Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen