Dagens nettjuvel: Beskytt informasjonen din

Ikke la uforskammede personer med dollarglis fikse alt for mye med din private informasjon!

Ikke la uforskammede personer med dollarglis fikse alt for mye med din private informasjon!

Såkalt "spy ware" (prøv å uttale det på norsk - ikke oversett, men si det som om det var norsk) er programvare som sender informasjon om deg i hytt og pine for at utvikleren av et program du har lastet ned skal tjene noen ekstra slanter. Dette er i høyeste grad umoralsk siden eieren av maskinen aldri får noen beskjed.

Dette kan fjernes manuelt hvis man har veldig god greie på hva man driver på med, men for å få det til må man til enhver tid holde seg oppdatert og det er ikke alltid like lett - derfor er det mye lurere å hente ned et program som gjør dette for deg!

Ad-aware leter igjennom maskinen din, både registeret og programkataloger, og finner frem alle kjente spioner. Disse kan enten fjernes automatisk eller manuelt i ettertid.

Lenke til dagens nettjuvel:
Ad-aware

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999

digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no

Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen