Dagens nettjuvel: Din personlige arkivassistent

Må det virkelig være slik ? Filer hardpakket til det ugjenkjennelige? Og kliin umulig å åpne? - Uhm...nei, det _trenger_ ikke det.

Må det virkelig være slik ? Filer hardpakket til det ugjenkjennelige? Og kliin umulig å åpne? - Uhm...nei, det _trenger_ ikke det.

For ordens skyld, et "arkiv" er nerdelingo for nedpakkede filer.

Det mest brukte spesialiserte pakke-programmet er nok WinZip, selv om rar-programmer også har blitt ganske vanlige etterhvert. Problemet er uansett at zip-komprimering er så standardisert at mange har ingen anelse om hvordan de skal behandle andre typer. (Mange vet ikke engang hvordan man pakker opp en zip-fil, og det sier jo sitt....)

En reddende engel på dette området er PowerArchiver, som på et enkelt vis hjelper deg med å åpne de fleste nedpakkede programmer på et enkelt vis. Programmet støtter de fleste formatene, og viser tydelig hvor enkelt det kan være.

Lenke til dagens nettjuvel:
PowerArchiver 2001

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999

digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no

Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen