BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagens nettjuvel: Et nyttig verktøy

Noen taster er *utrolig* irriterende, og skulle aldri vært laget - og i *hvertfall* ikke plassert der de er.

Lars Kvanum
21. mars 2001 - 08:52

Noen av tastene på tastaturet er definitivt malplassert. Tabulator er en veldig viktig funksjon, men under den tasten sitter den knappen som lærer brukeren flest banneord i løpet av kort tid. Nemlig Caps Lock, eller cAPS IOCK som det gjerne blir til blant de som bruker den flittig. Hele funksjonen med denne knappen er å kunne skrive lange sammensetninger av ord uten å trenge å holde nede shift, MEN DE SOM KOM OPP MED IDEEN FORSTOD IKKE AT DETTE ER EN UBEHAGELIG TING Å LESE!!

Løsningen på det hele er et lite program som gjør det vanskeligere å slå på cAPS lOCK. Den er en noe mer "politisk korrekt" fiks på det problemet man ofte er fristet til å løse med en skrutrekker (å fjerne knappen helt). Den fikser også andre ubehageligheter som Num Lock, som får de fine piltastene på høyre side av tastaturet til å bli numre (*grøss*), eller motsatt om du er en av dem...Det er også en god del andre hendige funksjoner, så nedlasting anbefales.

Lenke til dagens nettjuvel:
sMaRTcaPs

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999

digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no

Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.